Yogi Tea Rooibos
Yogi tea rooibos is zoet, warm en zonnig.
Rooibosthee straalt rijke Afrikaanse folklore uit.
De toevoeging van traditionele YOGI TEA® specerijen zoals kaneel, gember, kardamom, kruidnagel en een vleugje zwarte peper brengt een milde, aardse aroma tot leven, carob en vanille complementeren deze zoete, vriendelijke thee. De essentie van deze thee is: ‘Verrezen uit het hart van Moeder Aarde’.
Ingrediënten: rooibos* (70%), kaneel* (11%), gember* (4%), carob*, geroosterde cichorei*, kardamom*, kruidnagel, zwarte peper*, kaneelolie*, gemberolie*, kardamomolie*, vanilleextract* *gecontroleerde biologische teelt.
Inhoud: 17 theezakjes
Rooibos
Tot op de dag van vandaag wordt rooibos uit de familie van de peulvruchten uitsluitend in de Cederbergen van Zuid-Afrika geteeld. De planten worden tot twee meter hoog en worden maar een keer per jaar geoogst. Van het blad wordt rooibosthee gemaakt, de mild fruitige en licht zoet smakende nationale drank van Zuid-Afrika.
Kaneel
Kaneel was voeger een van de kostbaarste specerijen ter wereld en schijnt in China al sinds 3.000 v. Chr. als specerij gebruikt te zijn. Kaneel wordt gewonnen uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom, heeft een aromatische zoete smaak en bevat waardevolle etherische oliën.
Gember
Hij wordt toegepast in kerstgebak, currymengsels en limonade: de knolvormige gember, een van de bekendste specerijen ter wereld. Hij wordt al duizenden jaren verbouwd in de tropische hitte van Oost-Azië en verleent veel van onze YOGI TEA®s een fruitig-scherpe, aromatisch-pittige smaak.
Carob
Johannesbrood is inheems in het Middellandse Zeegebied en Azië en behoort tot de familie van de vlinderbloemigen. De lange, bruine vruchten van de tot wel 18 meter hoge johannesbroodboom smaken zoet en hebben pitten die allemaal precies 0,197 gram wegen. Dankzij deze bijzonderheid werden johannesbroodpitten in de oudheid als meeteenheid voor diamanten gebruikt.
Cichorei is in Nederland ook onder de naam wegenwachter bekend - omdat hij met zijn hemelsblauwe bloesems het liefst langs de rand van de weg groeit. De bloesems van de in Europa, Noordwest-Afrika en West-Azië inheemse planten uit de familie van de composieten openen zich maar voor één enkele dag. De wortels smaken kruidig pittig en geven het kruidentheemengsel een lichte – cafeïnevrije – koffiesmaak.
Kardamom
Kardemom is al duizenden jaren een van de populairste specerijen in heel het Aziatische en Arabische gebied. Door zijn fijne, zoet-pittige aroma is kardemom geschikt voor gebruik in allerlei gerechten – van scherpe curry's tot kruidig kerstgebak.
Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloemknoppen van de kruidnagelboom. Ze zijn bij ons voornamelijk bekend als specerij, zowel in zoete als hartige gerechten. Kruidnagel maakt deel uit van de mirtefamilie en bezit een intens kruidig aroma. Daarom werd het in het oude China en Egypte met goud betaald.
Zwarte peper
Zwarte peper wordt ook wel de „koning der specerijen“ genoemd en is tegenwoordig, samen met zout, de belangrijkste smaakmaker ter wereld. De oorsprong van peper ligt aan de Indiase Malabarkust. De smaak van dit specerij is zowel intensief kruidig als een beetje scherp tot zeer scherp.